T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

“18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” Nedeniyle Duvar Panosu Düzenlendi…

Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yaşayarak ve yaşatarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan, yol gösterici, manevi önder, geçmiş ile gelecek arasında da köprü, hürmetkâr, toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Yaşlılar; Allah’ın dualarına icabet ettiği, ihsan ve ikramına mazhar kıldığı kimselerdir. İnancımızın gereği yaşlılara büyük değer veririz. Gerek aile büyüklerimiz gerekse toplumumuzdaki yaşlılarımıza saygı, sevgi ve hürmette kusur etmeyiz.

Hadis-i Şerif’te “Küçüğüne merhamet etmeyen, büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir.” Buyruğu dinimizin yaşlılara verdiği önemi ve değeri göstermektedir.

Sağlığının ve geçen yıllarının kıymetini bilen bir yaşlı, güzel bir insandır. Çünkü Sevgili Peygamberimiz, “İnsanların en hayırlısı kimdir?” sorusuna cevaben “Ömrü uzun, ameli güzel olandır” buyurmuştur.

Yaşlılar Haftası” dolayısıyla Okulumuz Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Arzu AYDIN rehberliğinde, öğrencilerimizin katkılarıyla duvar panosu düzenlendi. Emeklerinden dolayı Öğretmen ve Öğrencilerimizi kutluyoruz. 

“Başımızın Tacı Yaşlılarımızın” “Yaşlılar Haftası’nı” kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini Allah’tan temenni ediyoruz.

27-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 12:17 - Görüntülenme: 168
  Beğen | 14  kişi beğendi