DEĞERLER EĞİTİMİ, AYIN DEĞERİ “SORUMLULUK”…

Sorumluluk; her bireyin kendine ve çevresine karşı olan vazifelerindendir. Toplumda var oluşun hak, görev ve sorumlulukları vardır. Bu sorumluluk bilinciyle toplumun temel değerleri korunur, sağlıklı bir toplum yaşamı sağlanır.

“Sorumluluk” kavramı içerisinde;

* Her birey üzerine düşen görevleri bütünlük içinde ve verimli şekilde yerine getirir,

* İnsanların “Sorumluluk Bilincine” sahip olması başarılarını artırır, toplumda özenli, yardım sever, şefkat ve merhamet duygulara sahip, iş bilincinin yansıra insani ilişkilerini de geliştiren sosyal bireyler olurlar.

* Sorumluluk bilinci; üretkenliği artırır, adil olmayı teşvik eder, kişilerin hak ve hukuklarına riayet etmeyi mecbur kılar ve toplumda sosyal dengeyi sağlar.

* Sorumluluk bilinci evrenseldir ve bütün insanlığa karşı saygı duymaktır.

Eğitimciler ve Ebeveynler olarak çocuklarımızı/gençlerimizi;

- İyi bir birey,

- Öz güvenli,

- Doğru kararlar alabilen, kararını savunabilen ve sonuçlarını kabul edebilen bireyler,

- İmkânlar ölçüsünde başarıya ulaşacak hedefler belirleyen bireyler (aşırı güven insanları şımarıklığa ve başarısızlığa götürür)

- İnsani duyguları ön planda tutarak gereklerine göre işini yapan bireyler olarak yetiştirmek gerekmektedir.

İnsanlığın her döneminde toplum önderleri, yöneticileri önemli konularda karar verirken etrafındaki insanların (bilge, alim, yardımcı) görüşlerini alır ancak son kararı yine kendileri verirlerdi. Çünkü verilen kararın sorumluluğu kararı veren kişiye aittir. O yüzden önemli kararlar sorumluluk bilinciyle alınmalıdır.

Öğrencilerimizde sorumluluk bilincinin geliştirmesi için duyarlılık oluşturulması adına okul panosu düzenlendi. Emeklerinden dolayı Rehber Öğretmen Betül ÖZDEMİR’e teşekkür ederiz.

17-04-202417-04-202417-04-202417-04-2024

Yayın: 17.04.2024 - Güncelleme: 17.04.2024 15:28 - Görüntülenme: 75