T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kariyer Günleri

              "Kariyer Günleri" etkinliği çok başarılı geçti, katılımcılara şükranlarımızı sunuyoruz...

              3 Mart 2020 Salı günü okulumuzda düzenlenen kariyer günü planlamasında; 

"Meslek seçimi" öğrencilerimizin geleceklerine yön verdikleri en önemli seçimlerden birisidir. Geleceklerini belirleyecekleri bu süreçte onları en doğru şekilde yönlendirmek, bilgilendirmek ve ufacık da olsa bir ışık tutmak çok önemlidir.

Bu sebeple okulumuz 10. 11. Ve 12. Sınıf öğrencilerime yönelik olarak kariyer günleri düzenledik. Öğrencilerimiz 9 farklı meslek grubundan kendi tercih ettikleri bölümlerle ilgili bilgi edinme imkânı buldular. Böylece hedeflerini oluşturmada büyük bir adım attılar.

Doğru tercih mutlu bir geleceğin başlangıcıdır. Öğrencilerimizin de doğru tercihlerde bulunabilmeleri için güzel bir etkinlik oldu. Katkı veren tüm paydaşlarımıza, katılımları ve kıymetli bilgilendirmeleri için; Psikolog Sayın Oğuz ÇANGA'ya, Odyolog Sayın Uygar GÜL'e,  İlk ve Acil Yardım Uzmanı Sayın Ümit TOPÇUOĞLU'na, Eczacı Sayın Efsun ŞEHİRLİ'ye, Okul Öncesi Öğretmeni Sayın Sevim GÜRLEYİK'e, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uzmanı Sayın İrem KISMET 'e, Ameliyathane Hizmetleri Uzmanı Sayın Cansu GÜNEŞ'e, Sınıf Öğretmeni Sayın Aylin Fatma KOÇAK'a ve Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı ve Polis Memuruna,  Nazik katılımları ve destekleri için Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan GÜMÜŞ Bey'e Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz...  

 

04-03-202004-03-202004-03-202004-03-202004-03-202004-03-202004-03-202004-03-202004-03-202004-03-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi Olarak Tüm Meslek Temsilcisi Katılımcılara Şükranlarımızı Sunuyoruz...

 

 

 

 

 

 

Okulumuzda öğrencilerimizin ve mezunlarımızın derslerde aldığı kuramsal bilgileri gerçek hayatla birleştirerek pratiğe dönüştürmelerini, iletişim becerileri kazanmalarını, öz güvenlerinin gelişmesini, meslekleri her yönüyle tanıyıp doğru hedefler belirleyerek ilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda uygun mesleği seçmelerini, kişisel gelişimlerini artırmalarını, iş dünyasını tanımalarını, farkındalıklarının artmasını sağlamak amacıyla kariyer günleri düzenlenmektedir.

 

02.03.2018 Cuma günü Mezunlarımızdan Acil Tıp Teknisyeni Sedat YILMAZ ve UMKE sorumlusu Sadık BAŞKAYA Kariyer günleri kapsamında konuşma yapmışlardır.

Sedat YILMAZ ve Sadık BAŞKAYA Sağlık Hizmetleri Alanı 11.sınıf öğrencilerine ve 12.Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı öğrencilerine Acil Tıp Teknisyenliği mesleği hakkında bilgi vermişlerdir. Öğrencilik yılları, meslek hayatındaki anılar ve mesleğin avantajlı yönlerinden bahsetmişlerdir.

Sadık BAŞKAYA UMKE ve çalışma koşullarını anlatmıştır. Öğrencilerle karşılıklı samimi, sohbet şeklinde söyleşi gerçekleşmiştir.

Mezunlarımız mesleğe olan sevgilerini dile getirmiş ve öğrencilere bu yönde tavsiyelerde bulunmuşlardır.

16.03.2018 Cuma günü Kariyer günleri kapsamında Mimar Burcu Tanç ÇİĞDEM tarafından Sağlık Hizmetleri Alanı 11.sınıf öğrencilerine , 12.Hemşire Yardımcılığı  ve Ebe Yardımcılığı öğrencilerine  Mimarlık mesleği tanıtılmıştır.

Burcu Tanç ÇİĞDEM öğrencilere okul yılları ve meslek hayatını anlatmış, mesleğinin avantajlı yönleri , zorlukları ve meslek seçiminde dikkat etmeleri gereken önemli konulardan bahsetmiştir.

20.03.2018 tarihinde Okulumuzda mezunlarımızdan Acil Tıp Teknisyeni Ayşe ÇENGEL Kariyer günleri kapsamında söyleşi yapmıştır. Ayşe ÇENGEL Sağlık Hizmetleri Alanı 11.sınıf Hemşire Yardımcılığı  ve Ebe Yardımcılığı, 12.sınıf Sağlık Bakım Teknisyenliği öğrencilerine  Acil Tıp Teknisyenliği mesleğini tanıtmış , okul yılları , meslek hayatında yaşadığı önemli olaylar ve mesleğinin avantajlı yönlerinden bahsetmiştir. Öğrencilerle karşılıklı samimi , sohbet şeklinde söyleşi gerçekleşmiştir.

02.01.2018 Okulumuzda düzenlenen Kariyer Günlerine Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Özlem ÖZTÜRK konuşmacı olarak katılmıştır. Okulumuzun mezunlarından olan  Yrd.Doç.Dr.Özlem ÖZTÜRK  ile Öğrenciler arasında samimi bir söyleşi gerçekleşmiştir.

18.12.2017 Kariyer Günleri Programımız kapsamında konuğumuz Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkan V. Sayın Dr.Fatih ÜRKMEZER idi. Sayın Kaymakamımız, samimi bir ortamda gerçekleşen sohbetinde öğrencilerimizle çocukluğu, gençliği, öğrenim ve meslek hayatı ile ilgili anılarını, tecrübelerini paylaştı. Öğrencilerimizin sorularına samimiyetle ve içtenlikle cevaplar verdi.  Daha sonra okulumuz öğretmenleri ile tanışarak sohbet ettiler.  Okulumuzun bölümlerini de gezerek bilgiler alan Kaymakamımıza bu ziyaretleri sırasında Ilçe Milli Eğitim Md. Sayın Muhammet Yılmaz, Şb. Md. Sayın Bayram Kaya ile Belediye çalışanları eşlik ettiler. Ziyaretlerinden ötürü Kaymakamımıza  kurumumuz adına teşekkür ederiz. 

18-12-201718-12-2017

10.11.2017 Okulumuzda düzenlenen Kariyer Günlerine Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksek okulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi  Doç.Dr Arzu ÖZYÜREK  konuşmacı olarak katılmıştır. Doç.Dr Arzu ÖZYÜREK  ile Öğrenciler arasında samimi bir söyleşi gerçekleşmiştir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.07.2016 - Güncelleme: 09.10.2023 22:02 - Görüntülenme: 2996
  Beğen | 8  kişi beğendi