T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kitaplar; uygarlığa yol gösteren ışıklardır.

İlk Emri “Oku” olan bir dinin mensubu olarak kitap okuma adına hangi nasihat verilirse nafiledir…

 Hz. Cebrâil’den Hz. Peygamber’e gelen ilk vahiy “Yaratan Rabbinin adıyla oku!” (Alak suresi, 96:1). Emri olmuştur. Okumak; nesillerin, geleceğin mimarisinin şekillenmesinde büyük önem taşır, toplumun kültür temellerini atar.

Okumak, kitap okumak; bütün dünyevi ve uhrevi ilimlerin tahsil edilmesini sağlar. Kâinatın varlığı, “Kâinatın Sahibi’nin idraki”, bilim ve fen, kâinattaki sebep-sonuç ilişkilerini belirleyen fizik ve metafizik, dinî ilimler yanında konusu madde olan astronomi, fizik, kimya, biyoloji, tıp, eczacılık, mühendislik vb. ilimler okumak ve okuduğunu anlamakla öğrenilir.

İlim ve irfan sahibi kişiler kendi aczi yetini bilerek topluma yön vermeye çalışılar. Toplumun bilinçlenmesi, kendini yetiştirmesi, insanlara ve çevresine saygılı ve faydalı kişiler olması bakımındankitap okumanın ne denli önemli olduğu açıktır. O halde kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi gerekmektedir.

25-31 Mart Kütüphaneler Haftasında kitap okuma alışkanlığının oluşturulması ve geliştirilmesi adına okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma ÖZATA koordinesinde duvar panosu oluşturulmuştur. Emeği geçen Öğretmenimizi ve görev alan öğrencilerimizi kutluyoruz.  

Bir babanın evladına nasihati; Asla televizyonu kütüphanesinden büyük olan birine fazla güvenme…

03-04-202403-04-202403-04-202403-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2024 - Güncelleme: 03.04.2024 14:03 - Görüntülenme: 35
  Beğen | 5  kişi beğendi