T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Sağlığı Panosu Düzenlendi

Dengeli beslenme, Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Yaşam

Son dönemlerde bütün insanlığın hareketsizliğe bağlı olarak yaşadığı en büyük problem “obezite” (şişmanlık)…  Toplum olarak duyarsızız, önlem olarak maalesef çok çaba sarf etmiyoruz… hala çocuklar durağan, hala bilgisayar başında, en önemlisi de bu “durumu kanıksadık”, önlem alma ihtiyacı bile hissetmiyoruz… Etrafınıza baktığınızda ağlayan bebeğine oyalansın diye cep telefonunu veren ebeveynler var. Bu duruma “DUR” demeliyiz… Bir ışık yakmak, duyarlılık oluşturmak tabi ki eğitimcilerin, eğitim kurumlarının işi ancak eğitimin diğer paydaşlarının konuya yeterince duyarlılık göstermemesi başarıyı ve önlemleri azaltıyor.

Okul olarak öğrencilerimizi aktivitelere yönlendiriyoruz, okul müfredatları gereği derslerde “sağlıklı beslenme ve obezitenin önlenmesi” konularına ağırlık veriyoruz, okul sağlığı panosu düzenliyoruz, öğrenci fiziksel verilerini belirleme ve sistem bilgi girişlerini yapıyoruz, duyarlılık ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz ancak istenilen verim elde edilemiyor.

“Toplum olarak bilinçlenme ve ayağa kalkma vakti” bilincinde olmalıyız.

Sağlıklı beslenme ve obezitenin önlenmesi sağlanabilirse;  çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalıkları, yetişkinlik obezitesinin yol açtığı pek çok kronik hastalık önlenmiş olacaktır.  Toplumu oluşturan tüm bireylerin fizyolojik, psikolojik ve sosyal gelişimin çok daha düzgün olacağı aşikardır Toplumsal varlığımız açısından geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığının korunması,  “Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Çalışmaları” ile öğretmenlerimizin, beslenme ve fiziksel aktivite konularında güncel bilimsel bilgi ve yaklaşımlar ışığında öğrencilerimize ve velilerimize yol göstermeleri sağlanacak, “sağlıklı bir gençlik, sağlıklı bir gelecek ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sunacaktır” temel düşüncesindeyiz. Temennimiz başarılı olmaktır.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.11.2019 - Güncelleme: 06.10.2023 10:57 - Görüntülenme: 304
  Beğen | 1  kişi beğendi