Rehberlik

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Rehberlik Servisi olarak yapılan çalışmaların odağında Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri yer almaktadır. Öğrencilerimizin kendilerini tanımasına ve geliştirmesine; başarılı, mutlu ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarına yardımcı olmak esas amacımızdır.

Okulumuzda öğrencilerimize yönelik olarak yapılan rehberlik çalışma alanlarımız;

• Oryantasyon çalışmaları,

• Öğrenciyi tanımaya yönelik test ve envanterler,

• Test sonuçlarına yönelik öğrenci-veli görüşmesi,

• Mesleki rehberlik çalışmaları,

• Eğitsel rehberlik,

• Grup rehberliği etkinlikleri,

• Seminer çalışmalarıdır.

•Bireysel Görüşmeler: Öğrenciyle yapılan yüz yüze görüşmelerde öğrenci danışmanla daha rahat iletişim kurarak kendisini daha rahat ifade edebilmektedir. Görüşmeler öğretmenin öğrenciyi yönlendirmesi, veli isteği, test ve envanter sonuçları, öğrenci isteği, ders başarı durumları gibi nedenlerle yapılabilmektedir.

•Veli Görüşmeleri: Rehberlik servisimiz velilerimizle yapılan bireysel görüşmelerde velilerin kendi isteği ve ihtiyaç durumlarında ya da öğretmen-okul yönetimi-rehberlik servisinin gerekli bulduğu durumlarda veli görüşmeleri gerçekleştirilir.

•Öğrenci-Veli Seminerleri: Seminerlerimiz okulumuzun ihtiyaçlarına yönelik olarak rehber öğretmenimiz ve rehberlik servisinin bünyesinde alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir.

•Öğrencilerimize yönelik olarak;

•Verimli ders çalışma yöntemleri,

– Sınav sistemleri,

– Çatışma çözme yöntemleri,

– Ergenlikte öfke ve şiddetle baş edebilme,

– Mesleki seminerler (uzmanlarla…)

Velilerimize yönelik olarak;

– Anne,baba tutumları ve çocuğa etkisi,

-Anne,baba ve ergen iletişimi,

-Okul başarısında anne ve babanın görevi.

-TBM(Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi)

-12-18 Yaş Aile Eğitimi Kursu

Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi olarak, tüm öğrencilerimizi mesleğe ve hayata hazırlamak, bu doğrultuda onlara rehberlik etmek en önemli misyonumuzdur.

Yayın: 11.07.2016 - Güncelleme: 09.10.2023 22:04 - Görüntülenme: 1081