T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
0 370 712 38 66
Belgegeçer
0 370 712 38 55
WEB
https://safranbolusml.meb.k12.tr
Adres
15 TEMMUZ MAH. ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİSDEMİR YAZIKÖY CAD. NO 19 SAFRANBOLU / KARABÜK
Vizyon
Okulun yeni statüsüne uygun, hem YKS sınavlarına hazırlayan hem de “iyi bir sağlık personeli yetiştiren” kurum olabilmek alan hedefinin yanında “milli ve manevi” değerlerine sahip, sorumluluklarını bilen, kendine güvenen ve misyonuna uygun olarak kendini geliştiren iyi insanlar yetiştirebilmektir.
Misyon
Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda; Milletimiz için yetişecek sağlık personeline “temel sağlık eğitimini vermek”, ülkesine ve insanlığa hizmet edecek gerekli donanıma, beceriye sahip, “şefkat ve sevgi” ana değerlerine uygun, ahlaki sorumluluklar edinmiş, kişiler arası etkileşimde başarılı, nitelikli bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz Sağlık Alanında Lisans veya Önlisans programlarını bitirerek özel sektör, kamuya ait sağlık kurumlarında istihdam edilmektedir. Ayrıca mezunlarımız “kura usulüne göre” sağlıkla ilgili kamu kuruluşlarına atanmaktadır. Bazı mezunlarımız hedefleri doğrultusunda üniversitelerin diğer alanlarından mezun olarak kendilerine farklı yol çizmektedir. Tüm mezunlarımızın yolu ve bahtı açık olsun. Başarılar diliyoruz…
Öğretmen :24
Öğrenci :243
Derslik :8
Çok Amaçlı Salon :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :3
Biyoloji Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3430
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08:30-17:20
Isınma
Kalorifer-Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Öğrenci ulaşımı, özel servisler ve toplu taşıma araçları ile gerçekleşmektedir. Şehir merkezinden 15 dakikada bir kalkan dolmuşlar ulaşımda kolaylık sağlamaktadır. Personelimiz kendi imkanları ile ya da Karabük ve Safranbolu şehir merkezinden gelen dolmuşları kullanabilmektedirler. Okulumuza ulaşım yönünden hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır.
Servis Bilgisi
Öğrencilerimiz için özel servisler hizmet vermektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Safranbolu kent merkezine 4 Km,Tarihi Safranbolu Eski Çarşı´ya ise 2 Km uzaklıktadır. Safranbolu´nun önemli tarih ve turistik mekanlarına yakın, Yazıköy yolu üzerinde, 15 Temmuz Mah. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir –Yazıköy Cad. Blok No:19 adresinde konuşlanmıştır. Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı yanında ve Yazıköy TOKİ konutlarına 1 km. mesafededir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezine 4 Km; İl Merkezine 13 Km Uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alınması, Kontenjan: 68 Öğrenci
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alınması, Esas yerleştirme KAYIT ALANINDAN, Öğrenci nakilleriyle KOMŞU ALANDAN öğrenci kabulü yapılmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Mezun öğrencilerimiz her yıl YKS sınavlarına girmekte ve tercih barajını aşmaktadır. Bazı öğrencilerimiz mezuniyet yılında bazıları ise diğer sene bir yüksek öğrenim kurumuna yerleşmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
ÖSYS SINAV YERLEŞTİRME; ORTALAMA %50 CİVARINDA
Sportif Etkinlikler
Okul içi etkinlikler, ders dışı etkinlikler, Okul Gezileri, Sportif Etkinlikler ve Yarışmalar ( İlçe/İl Düzeyi), sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktadır. Lisanslı öğrencilerimiz İl Gençlik Spor Müd. koordinesinde ulusal ve uluslar arası yarışmalarda dereceye girmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK projelerine başvurular yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
ÖĞRENCİLERİMİZ ERASMUS PROJELERİNDE YER ALMAKTADIR. 2019 VE 2022 YILLARINDA KENDİ OKUL PROJELERİMİZ KAPSAMINDA, 2022 VE 2023 YILLARINDA KONSERSİYUM ÜYESİ OLDUĞUMUZ PROJELERLE 29 ÖĞRENCİMİZ AB PROJELERİ KAPSAMINDA AVRUPA´NIN DEĞİŞİK ÜLKELERİNDE STAJ FAALİYETLERİNE KATILMIŞLARDIR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Hasta ve Yaşlı Bakımı Merkezlerinde Staj, Eğitim Gezileri, Turistik Geziler ve Tarihi Mekanların Görülmesi
Diğer Hususlar
"Eğitim İçin Doğru Seçim" Safranbolu MTAL
Yazdır