T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haberler

Mrt

Eğitim Kenti Karabük Projesinin alt başlığı olan “Akademik Başarı Artırma” uygulama planlamasında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Tuba DAĞ ve Fatma ÖZATA koordinesinde 11/B Sınıfı öğrencilerinin katılımı ve katkılarıyla “Soyuttan Somuta Edebiyat” uygulamasında yazarlar ve edebi şahsiyetler karakterleri canlandırma etkinliği düzenlenmiştir. Karakterlere bürünen öğrenciler okul koridorunda düzenlenmekte olan “Edebiyat Köşesinde” müzikli gösteri eşliğinde dramatize çalışmalarını sergilemişlerdir.

Etkinlikte;

İsmail ÖZTAN, Bihruz Bey

Emine KIZKUN, Halide Edip Adıvar

Servet ÖZKAN, Sirius Black (Polat Alemdar)

Mert TAŞÖZ, Ahmet Vefik Paşa

Atakan ÜSTÜNBAŞ, Sherlock Holmes

Melek Sude CAN, Gülten Dayıoğlu

Arda ERGİN, Robin Hood

Kübilay Han KÜÇÜKYILMAZ, Palyaço

Yusuf Ali IRMAK, Oğuz Atay

Melika MENGİ, Uysal Kız

Alican LÜLECİ, İnce Memed

İbrahim Efe YAVUZ, Joker

Yasin KARAKULAK, Battal Gazi

Hale Naz GÖZÜTOK, Bilinmeyen Bir Kadın

Gamze KARAGÖZ, Hemşire

Muhammet Ali AVCI, Suç ve Ceza Raskolnikov

Karakterlerini canlandırmışlardır.

        “Soyuttan Somuta Edebiyat Etkinliği” projesinde yer alan öğrencilerimize ve rehberleri olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Tuba DAĞ ve Fatma ÖZATA’ya teşekkür ediyoruz.

“Gece en karanlık ve ebedi göründüğü zaman gün ışığı en yakındır. Her gecenin bir sabahı vardır” Halide Edip Adıvar

Mrt

Eğitim Kenti Karabük Projesinin alt başlığı olan “Okuyorum Öğreniyorum Projesi” uygulama planlamasında Okulumuz Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri Rehber Öğretmenleri F.ÖZATA koordinesinde z-kütüphanede kitap okuma etkinliği düzenlemiştir. Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Tuba DAĞ ve Fatma ÖZATA her hafta bir ders saati süresince “proje kitapları” olarak belirlenmiş güncel yayınlar ve romanlar listesindeki bir kitabı okuyarak ve tahlilini yaparak “okuma, anlama, anlatma ve yorumlama” yeteneklerini geliştirmeye çalışmaktadır. ÖSYM Sınavlarında “okuma, anlama, yorumlama” mantığına dayalı yeni nesil soruların sorulmasından dolayı okulda yapılan bu tür etkinlikler öğrencilerin akademik başarılarını da artıracaktır. Hele günümüzde “teknoloji bağımlılığının hat safhada olması”, insanların birbirleriyle sözlü diyaloglarının, sohbetlerinin yok olmasına neden olmuştur. Gençler arasındaki birbirlerini dinleme, anlama, mutluluk ve dertlerini paylaşma faaliyetleri yok denecek kadar azaldığı gözlemlenmektedir. Okulda yapılan kitap okuma, anlama, anlatma ve yorumlama etkinliğinin gençlerin sosyal yönlerinin de gelişmesine katkı sağlayacağı aşikârdır. Bu nedenle Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi olarak Eğitim Kenti Karabük Projesi “Okuyorum Öğreniyorum ” uygulamasında yer alarak “okulumuzda var olan kitap okuma alışkanlığını” daha da geliştireceği kanaatindeyiz. Emeği geçenleri kutluyoruz.

“Okuyorum Öğreniyorum Projesi” projesinde yer alan öğrencilerimizi ve rehberleri olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Tuba DAĞ ve Fatma ÖZATA’yı tebrik ediyoruz.

        “Okumak bir kitaptan alınan elemanlarla kendine manevi bir dünya yapmak, onun içinde tek başına yaşayabilmek demektir. Bu, ta çocukluktan başlayan uzun alışkanlıklar ve egzersizler neticesidir." Reşat Nuri Güntekin

Mrt

Karabük Üniversitesi tarafından 2-3 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenen “sosyal bilimler festivali Sosyalfest” projesine okulumuzdan 6 proje ile başvuruda bulunduk. Bir projemiz ön elemeyi geçerek final sunumuna davet edildi.

Okulumuzun başvuruda bulunduğu SOSYALFEST projesi bilgileri;

SOSYALFEST Proje Başlığı;  Aile İçi Dayanışma Sosyal Model Tasarım

Okulumuzun Proje Başlığı; "Aile Danışmanım"

Proje Rehber Öğretmeni Melek HIDIR Sağlık Hizmetleri Öğretmeni

Projede Yer Alan Öğrencilerimiz

10/A Sınıfından Nursena ÖZTÜRK ve Sevde Nur ÖZTÜRK

10/C Sınıfından Rahel CİN

Projemiz "Aile Danışmanım"; Aile İçi Dayanışma Sosyal Model Tasarım modeli bölümünde Türkiye geneli başvuruların değerlendirilmesinde finale kalan 10 proje içerisinde yer aldı. 02.03.2024 tarihinde FİNAL sunumuna katılan öğrencilerimiz çalışmalarını ve proje basamaklarını hem katılımcılara hem de davetlilere sundu. Belki derece elde edilemedi ancak hem okul adına hem de öğrenciler adına çok önemli bir deneyim/tecrübe oldu. İleriki süreçte yapılacak çalışmalara ve projelere kaynaklık edecektir. Temennimiz ve inancımız gelecek yıl yapılacak SOSYALFEST etkinliğinde okulumuz öğrencileri öğretmenlerinin rehberliğinde birçok dalda dereceler elde edecektir.

“Sosyal Bilimler Festivali SOSYALFEST” etkinliğinde okulumuzu başarı ile temsil eden Sağlık Hizmetleri Öğretmenimiz Melek HIDIR’ı , öğrencilerimiz Nursena ÖZTÜRK, Sevde Nur ÖZTÜRK ve Rahel CİN’i tebrik ediyoruz.

Mrt

Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında okulumuzda sosyal etkinlik faaliyetlerini artırmak, öğrencilerin okul aidiyet duygularını geliştirmek, çevrenin niteliklerine uygun endemik bitkilerin yetiştirilmesi örneklemesini yaşamak maksadıyla okulumuz Coğrafya Öğretmeni Alaattin KAPANŞAHİN koordinesinde 10. Sınıf Öğrencileri Rümeysa ÇİNER, Miray ÖZTÜRK, Edanur DEMİRAL ve 11. Sınıf öğrencileri Merve AKÇA, Meryem DENİZ tarafından okul bahçesindeki uygun alana safran soğanı ekimi yapıldı.

Safran bitkisi 20-30 cm. boyunda, sonbaharda yaprakları ile birlikte mor renkli çiçekler açan, soğanlı bir kültür bitkisidir. Soğanları ile üretilir. Endemik türlerden olan safran Safranbolu’nun Davutobası, Yörükköyü, Geren, Aşağıgüney, Yukarıçiftlik köylerinde üretilmektedir.  Acımsı lezzetli, kuvvetli ve özel kokuludur. Bileşim: Uçucu ve sabit yağ, acı madde (pikrokrosin) ve kırmızı renkli boyar maddeler (krosin) taşınaktadır. Etki ve kullanılış: Sinir sistemi uyarıcısı, iştah açıcı, adet söktürücü etkileri yanında koku ve renk verici olarak da kullanılmaktadır.( T.Baytop)* Renk verici olarak bir ölçü safran 100 000 katı suyu belirgin bir şekilde sarıya boyamaktadır.

Örnekleme olması açısından okulumuzun bahçesinde küçük bir alana safran soğanı ekimi yapılmıştır. Koordinasyonu ve emekleri için Coğrafya Öğretmeni Alaattin KAPANŞAHİN’e projede yer alan öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Sıfır Atık Projesi kapsamında öğrenciler arasında düzenlenen ''Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Kategorisinde'' okulumuz 11/B Sınıfı öğrencisi Yasin KARAKULLUK “atık ürünlerden tasarlanan saat modeli” ile yarışmaya katılmıştır.  

Öğrencimizi ve rehberi Melek HIDIR’ı tebrik ederiz.

Mrt

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Türkiye genelinde yürütülmekte olan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında okulumuzda kılavuzu gereği çalışmalar yapılmaktadır. Proje uygulamasına yönelik geri dönüşüm kutuları uygun yerlere konulmuş, öğrencilere eğitimler verilerek çöplerin gruplarına göre biriktirilmeleri sağlatılmaya çalışılmaktadır. Hatta zaman zaman proje kapsamında özel çalışmalar yapılarak “sıfır atık ve sağlıklı geri dönüşüm” konusunda duyarlılık artırılmaya çalışılmaktadır.

Projenin hedefi; “Sıfır Atık”, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanmaktadır.

Hedefler;

·        İsrafı önlemek

·        Doğal kaynakları verimli kullanmak

·        Atık miktarını azaltmak

·        Atıkları kaynağında ayrıştırmak

·        Atıkları geri kazanarak ekonomiye katma değer sağlamak

 

Proje kapsamında okullarda öğrenciler arasında; atık üretimini azaltmak, geri/ileri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak, yenilikçi çözümleri geliştirmek amacı ile "Sıfır Atık Yarışması" düzenlenmiştir.

Okulumuz Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Melek HIDIR koordinesinde;

''Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Kategorisi'' bireysel öğrenci yarışmaları

''Sıfır Atık Projeleri Kategorisi''  ''İyi Uygulama Örnekleri Kategorisi'' bölümünde öğrencilerimizin yaptığı örnek çalışmaların okul giriş bölümünde sergilenmesi

Çalışmaları yapılmıştır.

Projede yer alan ve yarışmalara katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Rehberliği ve koordinasyonu için Sağlık Hizmetleri Öğretmenimiz Melek HIDIR’a şükranlarımızı sunuyoruz.

Mrt

Sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için toplumun tüm bireyleri olarak sorumluluklarımızı hatırlamak, çevremizi kirletmemek, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı ortamlar bırakmak için uymamız gereken kurallarla ilgili küçük bir örnekleme yaptık. Öğretmenler, hizmetli personeller ve öğrencilerle birlikte okul bahçesi ve çevresinde “çevre temizliği” yaptık. Aslında kendimizin çevreye bıraktığı çöpleri yine hep birlikte toplamış olduk. Atalarımız “Aslan yatağından bellidir” sözüyle yaşadığımız çevrenin korunması ve temiz tutulmasının zorunluluğunu bizlere öğütlemişlerdir. Toplumun tüm bireyleri olarak bu kurala azami derecede uymaya gayret ediyoruz ancak bazen duyarsızlık sergileyebiliyoruz. İşte bu duyarlılığı artırmak için 28.02.2024 Çarşamba günü 7. Ders saatinde ders öğretmenleri eşliğinde 9. Sınıf öğrencilerimizin katılımlarıyla okul bahçesi ve okul çevresindeki çöplerin toplanması etkinliği düzenlenmiştir.

Koordinasyon ve katkılarından dolayı Beden Eğitimi Öğretmeni Zafer TORUNOĞLU ve Fizik Öğretmeni Dursun ÖZÇELİK’e, duyarlılıkları ve katkılarından dolayı 9. Sınıf öğrencilerimize teşekkür ederiz.   

Şbt

Okulumuzda Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Müfettiş Yardımcısı olarak atanan Kadriye ÖZER hocamıza veda programı düzenledik. İlkler her zaman kıymetlidir, Kadriye hocamız ilk idarecilik görevine okulumuzda başlamıştı. Bizleri unutmaması temennisiyle kendisine plaketimizi takdim ettik.

Okulumuzda birlikte çalıştığımız kısa süre içerisinde Kadriye ÖZER hocamızın iyi bir dost, gayretli ve özverili çalışma arkadaşı olduğunu gördük. Yeni görevinde de çok başarılı olacağına eminiz.

Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi olarak yeni görevinde başarılar dileriz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun…

Şbt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılarak uygulamaya konulan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" …..Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesi…. kapsamında Şubat ayı eylem planına göre “Deyimler ve Atasözleri Okumaları” etkinlikleri düzenlenmiştir.

Bu bağlamda;

Tüm sınıflarda Türk Dili Edebiyatı Öğretmenleri Fatma ÖZATA ve Tuba DAĞ rehberliğinde;

·        Sınıflarda “Anlat Bakalım” etkinliği,

·        “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliği,

·        3 boyutlu deyim/atasözü modelleme etkinliği,

·        Modelleme örneklerinin okul giriş katında sergilenmesi,

·        Deyimler ve açıklamalarını (yazılı ve görsel) içeren duvar panosu,

 düzenlendi.

Ders içi etkinlikler, deyimleri açıklayıcı modeller/maketler, deyim ve anlam kartları, pano düzenlenmesi, vb. etkinlikler yapılmıştır. Proje kapsamında çalışmalar yapan, öğrencilerimizi yarışmalara hazırlayan Türk Dili Edebiyatı Öğretmenlerimiz Fatma ÖZATA ve Tuba DAĞ’a çok teşekkür ederiz. Ayrıca proje kapsamındaki etkinliklerde/yarışmalarda yer alan, özverili ve başarılı çalışmalar sergileyen öğrencilerimizi de kutluyoruz.

Şbt

Velileriyle Başlatıldı…

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sınıf Veli Toplantısı Uygulaması kapsamında 10. Sınıf öğrenci velilerinin katılımıyla 22.02.2024 Perşembe günü saat 12:30’da okulumuz çok amaçlı salonunda bilgilendirme/istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda;

Okulumuzun eğitim vizyonu hakkında genel bilgilendirme yapıldıktan sonra

·        Öğretmen –Veli İşbirliğini güçlendirerek öğrenci kazanımlarını ve başarılarını artırmak,

·        Devamsızlığın önlenmesi,

·        Aile içi iletişim ve bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirme,

·        Verimli ders çalışma yöntemleri ve ders başarısının artırılması,

·        Okul kuralları, kılık kıyafet uygulaması hakkında bilgilendirme,

·        Mesleki hedefler, mesleki yönlendirme, öğrenci ve veli sorumlulukları hakkında bilgilendirme,

·        İletişim araçlarının ders sırasında öğrencilerin yanında bulundurulmaması,

·        Okul projeleri hakkında bilgilendirme ve destek talebi, Sıfır Atık Projesi, Sosyalfest, Eğitim Kenti Karabük Projesi vb.

·        Eğitim hakkında veli görüşleri ve taleplerin alınması vb.

Konularda bilgilendirme ve istişarelerde bulunuldu

Toplantının koordinesi ve bilgilendirmesinde görev alan idareci ve öğretmenlerimize, katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 7/1 maddesindeki "Eğitim kurumlarında öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, öğrencileri şiddet ve zararlı alışkanlıklardan korumak, öğrencilere yeni ilgi alanları ve beceriler kazandırmak, öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine imkân vermek, millî, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak ve bu değerlerin yeni nesillere aktarımını sağlamak, öğrencilerde gönüllülük bilincini özendirmek, engellilik, yaşlılık, insan ve çocuk hakları ile ilgili konularda farkındalık oluşturmak amacıyla bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda sosyal etkinlik çalışmaları yapılır" ilkeleri çerçevesinde ve "Eğitim Kenti Karabük" projesi kapsamında okulumuz Müdür Yardımcısı Ünal KURT sorumluluğunda, Kimya Öğretmeni Turgut YERLİKAYA ve Biyoloji Öğretmeni Ayşegül TOPUZ rehberliğinde 9. Sınıf öğrencileriyle 21.02.2024 Çarşamba günü 11:00-12:30 saatleri arasında Çamtarla mevkiindeki Safranbolu Belediyesi Şehir Şebeke Suyu Arıtma Tesisine ziyarette bulunduk. Arıtma tesisi yetkilileri öğrencilerimize içme suyunun arıtılması aşamalarını uygulamalı olarak anlattı, öğrencilerimizin merak ettikleri konularla ilgili sorularını cevapladı, çok faydalı bir izleme/gözlemleme gezisi oldu.

Gezi planlaması ve uygulamasında görev alan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca sağlık ve sterilizasyon yönüyle kontrol altında bulundurulması gereken içme suyu tesisine bizlerin ve öğrencilerimizin kurallar çerçevesinde girişini koordine eden, izin veren Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Serkan ADABAŞ Bey’e Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi adına şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ederiz Sayın Başkanım…   

Şbt

İnsanın doğuştan veya yaşadıkça/öğrendikçe kazandığı en büyük değer “saygı”. İnsan önce kendine sonra etrafındakilere saygı duyar ve karşılığında saygı görür, saygı duydukça değer yargıları güçlenir ve sevgiye dönüşür. Esasında saygının özünde hürmet ve sevgi vardır.

Saygı ailede başlar. İnsanın saygılı olması, karşısındaki insanlara saygı göstermesi ve değer vermesi ailesinde uygulamalı olarak öğreneceği/kazanacağı en önemli olgudur. Saygı beraberinde sevgiyi getirir, saygının olmadığı yerde sevgiden söz edilemez. İnsan ilk eğitimini ailesinden alır güzel karakterler kazanır, bu karakterleri okulunda, eğitim hayatında pekiştirir ve davranışa dönüştürür.

Resûl-i Ekrem’in, “Küçüklerimize şefkat, büyüklerimize saygı göstermeyenler bizden değildir”(Tirmizî, “Birr”) meâlindeki sözleri İslâm ahlâkının en büyük değerlerinden birinin “saygı” olduğunu göstermektedir.

Pr.Dr. Nevzat Tarhan’a göre saygı; “insanın kendi kişiliği ile başkalarının kişiliği arasındaki sınırı bilip, o sınırı aşmaması; kendi aleyhine dahi olsa başkasının hakkına, hukukuna riayet etmesidir”. Görüldüğü gibi, hak ve hukuk saygının başka boyutlarıdır.

Hz. Mevlana; “En güzel ahlak, en güzel insanlık onuru birbirimizi saymak ve sevmekten geçer. Sevmeyi ve saygıyı karakterimizin en önemli öğesi olarak alalım ve unutmayalım. Saygı göstermeyi bilenler de unutmasın ki saygı görürler”.

Değerler eğitimi ayın değeri “SAYGI” panosunu hazırlayarak bizlere ışık tutmaya çalışan Rehber Öğretmenimiz Betül ÖZDEMİR’e teşekkür ederiz.  

Şbt

Recep Ayı’nın 27.gecesi Miraç Gecesi’dir. Bu gece, içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç Kandili’dir. Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir

Ayet’i Kerime’de “Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’ı) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.” (el-İsrâ, 1)

Yine Müslim’de rivâyet edilen bir hadîs-i şerîfte şöyle buyrulur; “Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’e (Miraç’ta) üç şey verildi: Beş vakit na­maz, Bakara Sûresi’nin sonu ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahlarının affedildiği haberi…” (Müslim, Îman, 279) müjdesi verilmiştir.

Miraç’taki en mühim hususlardan biri, beş vakit namazın farz kılınmasıdır.

Miraç, paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı, merhamet ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsattır.

Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesi’nde;  müminlerin yüreklerinin manevi duygu ve hislerle kendimiz, aile büyüklerimiz, ölülerimiz ve tüm mazlum insanlar için dua edebileceğimiz mübarek bir gecedir.

Miraç Kandilinin önemini vurgulamak, öğrencilerimizde manevi duyarlılık oluşturmak için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ruveyda LAÇİN birer “Hadis” içeren küçük notlarla birlikte tüm öğrencilerimize çikolata dağıttı. Bu güzel uygulamasından dolayı Ruveyda LAÇİN öğretmenimize şükranlarımızı sunuyoruz

Ock

Okulumuz Değerler Eğitimi Komisyonu adına Rehber Öğretmenimiz Betül ÖZDEMİR; Sabır temalı değerler eğitimi panosunu düzenledi

Safranbolu Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi Ailesinin tüm bireylerine ışık tutması temennisiyle…

Emeklerinden dolayı Rehber Öğretmenimiz Betül ÖZDEMİR’e teşekkür ederiz.

Sabır, her şeyde sabır… Sabır ile ilgili ayet mealleri, hadis meali ve güzel sözler;

·        * Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım dileyin. Şüphesiz Allah sabredenlerin yanındadır. Bakara 153

·        * Sabırla benliğini güçlendiren, namazla da Allah ile birliktelik kuran insan, başarının psikolojik şartlarını tamamlamış olur.

·       *  Sabır, imanın yarısıdır. Hadis-i Şerif

·        * Olgun kişilerin kıblesi sabırdır, tahammüldür. Hiddete kapılıp, hiç kimseyi çiğneme ki, seni de kimse çiğnemesin!” (Mevlana)

·        * İlim üç şeydir: Zikreden dil, şükreden kalp, sabreden beden. Şems-i Tebrizi

·        * Hayatın büyük üzüntüleri için cesarete, küçükleri için de sabır ve dayanıklılığa sahip olunuz. Victor Hugo

Ock

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Rehber Öğretmenleri Ayşegül TOPUZ ve Melek HIDIR koordinesinde öğrencilerimizin de katkılarıyla sokak hayvanlarına mama verme etkinliği yapıldı. Emeklerinden dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.